Förmåner för tävlingsryttare i
Västerviksortens Ryttarförening 2015


 

Lagryttare:

Klubben står för laganmälningsavgift till Lagklassen

Reseersättning utgår med 15 kr för första hästen i samma transport 10 kr för 2andra hästen samt 5 kr st för fler hästar per mil för de som är med i laget.

Särskild reseräkning skall fyllas i och lämnas till lagledaren senast 10 dagar efter tävlingen

Vid lång resväg (över 20 mil) betalas uppstallning, samt övernattning för ryttare.

Reseräkning kan fås av kontoret eller lagledaren.

 

Klubbrabatt

Hemmaryttare som arbetar minst 20 timmar under året som funktionär på våra hemmatävlingar erhåller 50% på startavgiften. Pengarna sätts tillbaka på ditt TDB konto i efterhand (när året är slut).

 

När du arbetat som funktionär ska du skriva upp antal timmar i en pärm i sekretariatet. Banchefen för dagen kommer sedan skriva under att de timmar du skrivit upp stämmer.

Har du inte möjlighet att arbeta som funktionär kan du säga ifrån om det och får då istället betala full startavgift. Om du inte har sagt till att du inte vill vara funktionär men ändå inte arbetat dina timmar under får du betala full avgift för dina starter, detta faktureras då i efterhand.

 

Givetvis kan en förälder eller annan person arbeta i ditt ställe, viktigt är dock att detta antecknas i funktionärspärmen.

 

Uppstallning

Hemmaryttare kan i mån av plats stalla upp en häst utan avgift på tävling, då i första hand i de ”vanliga stallen”, spån ingår ej och det går inte att ställa krav på att få en sanerad box/spilta.

Ryttare som står uppstallade på anläggningen och deltar på meeting har alltid sin box/-ar fri under större meetingen. (Står i uppstallningskontraktet att man måste lämna boxen vid dessa tävlingar om man inte tävlar själv)

 

Licens och anläggningsavgift

Då ryttare arbetat 48 timmar eller mer under året betalar klubben ryttarens tävlingslicens under nästkommande år eller du kan välja att få din anläggningsavgift betald för nästkommande år.

 

Vi hoppas att alla frågetecken angående förmåner till tävlingsryttare nu har rätats ut men om Ni fortfarande har frågor angående detta kontakta Wille.

 

Västerviksortens Ryttarförening